een verslaggeving van de liefde

 

Premiere 9 januari 2003 Frascati Amsterdam

 

Startschot van een stormachtige affaire is de ontmoeting tussen een beeldend kunstenaar en een documentairemaker. Zij wil erkenning, hij biedt haar een reportage aan. De man en vrouw raken verstrikt in een gevaarlijk spel van verleiding en intimidatie. De vrouw onthult pijnlijke feiten; de man blijkt een geheime agenda te hebben. De twee minnaars komen klem te zitten tussen liefde en leugen. Wraak bepaalt de uiteindelijke confrontatie, die tot een onstuimige ontknoping leidt.

Tranquillizers is het verrassende debuut van de jonge regisseur Annechien Koerselman. Zij beschrijft een moderne liefdesgeschiedenis op een multimediaal slagveld.

 Tranquillizers01

Foto © Sanne Peper

Credits Cast & Crew

Recensies

De Volkskrant, Marian Buijs, 13 januari 2003

De jonge regisseuse Annechien Koerselman heeft een verbazend coherente tekst geschreven met de spanning van een thriller.
Allebei zijn ze op iets uit, al is dat niet de ultieme liefde. Toch gaat het daar voortdurend over. Wat zoek je als eenzame ziel? [...] Alle cliché's passeren de revue maar en passant blijft er toch iets substantieels over dat houtsnijdt en dat zeker anderhalf uur lang boeit 
Lidewij Benus is een energieke actrice, ze is als kwikzilver, staat geen ogenblik stil. Terwijl Ellik Bargai op het eerste gezicht zorgt voor rust. Maar op de meest onverwachte momenten schudt hij een geestige verrassing uit zijn mouw. Het gaat er hard aan toe tussen die twee. Er ontstaat een heftig spel waarin eigenbelang de liefde verdringt. Heen een weer geslagen tussen een onweerstaanbare aantrekkingskracht en zelfbehoud, proberen ze zich staande te houden. En als het tenslotte ernst wordt en de aap uit mouw komt, kun je in elke geval concluderen dat Annechien Koerselman een talent is om te onthouden.

VKTranquillizrs

Photos Tranquillizers © Sanne Peper

Tranquillizers01 Tranquillizers02 Tranquillizers03 Tranquillizers04