of hoe de natuur weer tot leven kwam

 

Première 20 maart 2022, Festspielhaus St. Pölten (AT)

 

Bevers zijn de beste bouwers. Ze bouwen mooie muziekinstrumenten en stevige dammen. Maar als het klimaat verandert dan is zelfs een beverdam daar niet tegen opgewassen. En zo kan het gebeuren, dat op een opvallend warme lentedag, Noah en zijn beverfamilie plotseling overvallen worden door noodweer. Het water stijgt snel, de dam breekt doormidden en Noah wordt duizenden kilometers met de stroom meegevoerd. Pas dagen later, als het ophoudt met regenen, weet hij aan land te komen. En daar staat hij oog in oog met een landschap dat hij nog nooit heeft gezien. Overal staan huizen, de bodem is van steen, haast nergens ziet hij een plukje groen. Overal ligt afval, waait plastic door de straten, nergens ziet hij een vogel, of zelfs maar een mier. Maar Noah zou Noah niet zijn als hij de handen niet uit de mouwen steekt. Hij plant een boom. Hij doe-het-zelft een burcht. En al gauw kruipen steeds meer dieren uit hun schuilplaatsen om Noah te helpen. De een blijkt een idee te hebben hoe ze muzikaal de vieze lucht kunnen zuiveren, en een ander hoe ze al dansend energie kunnen opwekken. Doe je met ze mee?

Noah, de bijna laatste bever is een theatraal concert over de gevolgen van de hedendaagse klimaatverwarring en een muzikale zoektocht naar inventieve oplossingen om alles weer ten goede te keren. Felix Mendelssohn-Bartholdy staat Noah daarin met zijn compostie de 3de Symfonie in A Mol, opus 56 ("Scottisch") terzijde.

Beaver © Eran Alboher

Screenshot © Tonkünstler Wien

Credits Cast & Crew

Teaser © Florian Hackspiel

Photos Noah der (beinahe) letzte Biber © Screenshots Tonkünstler Wien

01 Noah Tonspiele 02 Noah Tonspiele 03 Noah Tonspiele 04 Noah Tonspiele 05 Noah Tonspiele 06 Noah Tonspiele 07 Noah Tonspiele 08 Noah Tonspiele 09 Noah Tonspiele 10 Noah Tonspiele 11 Noah Tonspiele 12 Noah Tonspiele 13 Noah Tonspiele 14 Noah Tonspiele 15 Noah Tonspiele 16 Noah Tonspiele 17 Noah Tonspiele 18 Noah Tonspiele 19 Noah Tonspiele 20 Noah Tonspiele 21 Noah Tonspiele 22 Noah Tonspiele 23 Noah Tonspiele