een muzikaal experiment in de klas en in het Concertgebouw voor leerlingen van groep 7

 

Op verzoek van het Concertgebouw is van de voorstelling De Muziekfabriek een speciale educatieversie (met toevoegingen op gebied van educatie) gemaakt, die in seizoen 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013 voor leerlingen van groep 7 in het Concertgebouw te zien en mee te maken was. 

De  vijf mannen van Calefax werken in een buizenfabriek. Ze doen elke dag hetzelfde en dat bevalt ze prima. Hun handelingen zijn zo goed op elkaar afgestemd en klinken al zo mooi, dat het net lijkt of ze muziek maken. Zelf merken ze daar niets van.Tot op een dag het werk stilvalt. Er is paniek, maar als de vijf mannen ontdekken wat er allemaal met buizen mogelijk is, wordt hun nieuwsgierigheid gewekt en gaan ze flink experimenteren. Wanneer de mannen ontdekken dat ze in staat zijn om van buizen de mooiste muziekinstrumenten te maken, ontstaat De muziekfabriek. Maar nu moeten ze nog een manier vinden om de muziek vast te leggen zodat die niet verloren gaat.

Het plezier van De Muziekfabriek begint op school waar de leerlingen instrumenten maken en met verschillende bouwstenen een eigen compositie gaan maken.

 Hoofdbeeld De muziekfabriek 12 5 11nr 064 Ronald Knapp 611x397

Foto © Ronald Knapp

Credits Cast & Crew

Korte impressie van 'de educatievoorstelling De Muziekfabriek', een in opdracht van Het Concertgebouw aangepaste versie van de muziektheatervoorstelling De Muziekfabriek van Oorkaan & het Calefax Rietkwintet, met toevoegingen op gebied van educatie.

Video © Het Concertgebouw

Photos De Muziekfabriek © Ronald Knapp

01Muziekfabriek 02Muziekfabriek 03Muziekfabriek 04Muziekfabriek 05Muziekfabriek 06Muziekfabriek 07Muziekfabriek 08Muziekfabriek 09Muziekfabriek 10Muziekfabriek 11Muziekfabriek 12Muziekfabriek 13Muziekfabriek 14Muziekfabriek 15Muziekfabriek