Premiere 27 november 2003, Rozentheater Amsterdam

 

Tish loopt naar school. Ze heeft tijd nodig. Tijd om te bedenken hoe ze vandaag wil zijn. Onvoospelbaar moet ze zijn. Zodat niemand ooit weet wat je van Tish kan verwachten. Zodat niemand ooit kan denken haar zo goed te kennen dat je haar kent. Gisterenavond is voorbij. Verdwenen. Doorgespoeld naar het verleden. Gisterenavond is geschiedenis. Nu heeft ze het mes. Dus vanavond zal het anders zijn. Moet het anders zijn.

In Maandag spelen twee spelers een dag uit het leven van Tish. Maandag, de beslissende dag waarop ze iemand haar geheim toevertrouwt en opeens begrijpt dat de wereld groter is. Veel groter dan de muren van haar eigen huis. Een bevrijdende gedachte. Een gedachte die haar sterker maakt dan het mes in haar schoen.

Maandag is een voorstelling over een verstikkend geheim die in een onttakeld theater dicht op de huid van een jongeren en volwassen publiek wordt gespeeld. Een muzikaal experiment, heftig en vol humor met een drumstel als derde speler

Maandag

Credits Cast & Crew

Recensie

De Spits, Josja van Zadelhoff, 08 december 2003

Omdat er meerdere personages inkomen heeft Sergio IJssel een wisslrol. Het is heel duidelijk wie hij is en hij kan naadloos switchen tussen de verschillende karakters. .
Ook zit je op het toneel zelf, en wordt er door je heen gespeeld, wat het een stuk intenser maakt. Het is vlot, modern, aangrijpend, echt een prachtstuk!

 

Spits