Premiere 25 oktober 2003, Paradijs Koninklijke Schouwburg Den Haag

Premiere Reprise 5 februari 2004 Locatie Discotheek ASTA Den Haag

 

Twee mannen en een vrouw leiden een anoniem leven in een metropool. In een poging hun eenzaamheid te doorbreken, geven ze gehoor aan een groots verlangen: het vinden van de ultieme liefde. Verledens worden afgelegd. Ontmoetingen gearrangeerd. En inderdaad: ineens is daar de ander. Ieder voor zich stijgen ze boven zichzelf uit van geluk. Geen enkele fantasie gaat hun werkelijkheid nog te boven. Totdat het geluk van de één het geluk van de ander blijkt te doorkruizen en de vrouw gedwongen wordt een keuze te maken tussen de twee mannen. Romantiek moet wijken voor bezetenheid. Een confrontatie tussen de drie is onvermijdelijk.

Raindogs is een jazzy voorstelling over de zoektocht van de mens naar geborgenheid in een individualistisch tijdperk. De tragi-komische scènes zijn geïnspireerd op twee hedendaagse romans: Kissing in Manhattan van David Schickler & How to be Good van Nick Hornby.

02RainDogs

Foto © Pan Sok

Credits Cast & Crew

Recensie

AD (Haagsche Courant), Willem Hogendoorn, 25 oktober 2003

RainDogs is een boeiende en qua vorm geslaagde voorstelling over de dwaalwegen van de liefde. Fysiek toneel in een aardige setting: een zaal vol stoeltjes en fauteuils en bijzettafeltjes met een open ruimte voor de acteurs die de gehele ruimte van het Paradijs gebruiken; het publiek mag af en toe meedoen.
De stemming slaat af en toe flink om, Koerselman houdt wel van heftigheid in haar stukken. Over de grens gaat het nooit.
Tobbers zijn het, in de liefde, in het leven. Maar zijn we dat niet allemaal op z'n tijd?

RainDogsrecensie

Photos RainDogs © Pan Sok

01RainDogs 02RainDogs 03RainDogs 04RainDogs 05RainDogs