avontuurlijk theater over zoekgeraakte idealen

Premiere 22 april 2006 Theater aan het Spui Den Haag

 

Checkpoint Cha Cha Cha is een voorstelling over ontheemde mensen op zoek naar vitaliteit. Drie mensen lopen vast in hun leven. Door alle luxe en oneindige keuzemogelijkheden lijken ze steeds verder van zichzelf verwijderd. Ze stellen een grens. Aan zichzelf. Aan elkaar. Façades worden afgebikt, muren gesloopt om de sprong te kunnen wagen naar dat andere bestaan. Toen muziek nog een plaat met groeven was en dansen op de vulkaan een schreeuw om te leven.

 

Checkpoint Cha Cha Cha is gebaseerd op verscheidene theaterteksten uit het explosieve en omvangrijke oeuvre van Ko van den Bosch (d'Electrique) en wordt theatraal gestuwd door Annechien Koerselman. Net als in haar vorige voorstellingen nemen zowel spel, dans als muziek een belangrijke plaats in.

 06checkpointchachacha

Foto © Rikie Gorissen 

Credits Cast & Crew

Recensie

AD (Haagsche Courant), Maja Landeweer, 24 april 2006

Dit is geen voorstelling om lui bij achterover te leunen, zo wordt de bezoeker vrijwel direct duidelijk. Heel listig gebuiken de acteurs het publiek om hun gedachten kracht bij te zetten. Zijn we niet te veel gehecht aan ons bezit? 
Op de helft nemen de acteurs het publiek alsnog mee in een theatrale illusie. De grote ovale tafel verandert in een toneel, het toneel verandert in een vuilstortplaats van de consumptiemaatschappij.
De pijnpunten van onze samenleving worden door Koerselman heel fijntjes blootgelegd.

ADHC Cha Cha

Photos Checkpoint Cha Cha Cha © Rikie Gorissen

01checkpointchachacha 02checkpointchachacha 03checkpointchachacha 04checkpointchachacha 05checkpointchachacha 06checkpointchachacha 07checkpointchachacha 08checkpointchachacha 09checkpointchachacha 10checkpointchachacha