Afscheid van een charismatische Chefdirigent

Première 02 juli 2021, WDR Funkhaus Keulen (DE)

Hij kwam, dirigeerde - en betoverde iedereen. Toen Wayne Marshall in 2014 aantrad als nieuwe chef-dirigent van het WDR Funkhausorchester, stond hij al snel bekend om zijn swingende heupen en zijn meeslepende manier van dirigeren. Nu nemen zijn musici - vanwege de Corona-crisis een jaar na de officiële beëindiging van zijn chefdirigentschap -  afscheid van hem met een feestelijk afscheidsconcert en halen ze herinneringen op aan hun samenzijn.

Goodbye Wayne

Foto © WDR / Möltgen

Credits Cast & Crew

Video © WDR Keulen

Het WDR Funkhausorchester nam met George Gershwins briljante Rhapsody in Blue afscheid van zijn voormalige chef-dirigent Wayne Marshall. Hij speelt piano tijdens het dirigeren en geeft een acte de présence van zijn enorme muzikaliteit. De hele Rhapsody in Blue is hier te zien: https://youtu.be/rUgiUbkfkRw

Video © WDR Köln

De tweede Prelude uit Gershwins "Three Preludes" door het WDR Funkhausorchester met een solo van Andy Miles. Onderdeel van het afscheidconcert voor Wayne Marshall als chef-dirigent van het WDR Funkhausorchester.

Video © WDR Keulen

Het WDR Funkhausorchester begon het afscheidsconcert van zijn voormalige chef-dirigent Wayne Marshall met Gershwins Promenade - walking the dog.