Fonds in het Wild: Eva en Anne op expeditie

De medewerkers van het Fonds zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je er ook één in het wild. Bij een voorstelling of presentatie van één van de projecten die het Fonds ondersteunt bijvoorbeeld. In deze rubriek delen de collega’s hun belevenissen. Met deze keer: Eva ten Dam, op theatrale ontdekkingstocht.

Panambi expeditieroute

Waar ben je geweest?

Op vrijdagavond ben ik samen met Anne Arninkhof naar de openingsvoorstelling van Expeditie Panambí geweest in Theater De Nieuwe Regentes in Den Haag.

Uit welke subsidieregeling van het Fonds komt dit project?

Expeditie Panambí heeft subsidie gekregen van het Fonds vanuit de regeling Jij maakt het mee!

Wat heb je gezien of gedaan?

Toen de deur openzwaaide waanden wij in ons in Latijns-Amerikaanse sferen. Door het grondpersoneel van de vliegtuigmaatschappij werden wij gecontroleerd en doorgevoerd naar onze expeditie gids. Door het gehele theater (een omgebouwd badhuis uit 1919) trokken wij door Panambí heen. We maakten kennis met uitstervende diersoorten, kleurrijke jungle en drassige moerassen waar we ontzettend moesten oppassen. Na alle – bijzonder muzikale – hoeken en gaten verkend te hebben namen wij afscheid van onze gids. De gids zagen wij na de pauze terug, toen zij samen met het complete orkest het gelijknamige stuk Panambí vertolkte. Samen lieten zij horen en zien hoe het dagelijks leven in Panambí is. Soms lieflijk, maar vaak ook wild en gevaarlijk.

Wat maakte dit project voor jou tot een echt cultuur participatie project?

Het deelnemen aan de expeditie met een gekwalificeerde gids, en haar trouwe metgezel Fluffy de anaconda, maakte dat het een cultuurparticipatie project an sich was.

Wat is je bijgebleven?

Het is mij het meest bijgebleven dat je nooit op expeditie in de achterhoede moet plaatsnemen. In het moeras ben ik belaagd door enorme saxofoon spelende monstervliegen. Ja, ik schrok me echt rot en ja, ik heb gegild.

Kunnen wij nog gaan kijken of meedoen?

Helaas is de voorstellingreeks afgelopen. Panambí is wel nog te vinden op Facebook!

Auteur © Eva ten Dam

Dit artikel heeft betrekking op de volgende regeling(en) van het Fonds voor Cultuurparticipatie website: Jij maakt het mee2537249 orig

Photos Panambí © Pijpers

01 Panambi 02 Panambi 03 Panambi 04 Panambi 05 Panambi 06 Panambi 07 Panambi 08 Panambi 09 Panambi 11 Panambi 12Panambi 13 Panambi 14 Panambi 15 Panambi 16 Panambi 17 Panambi 18 Panambi 19 Panambi 20 Panambi 21 Panambi 22 Panambi 23 Panambi 24 Panambi 25 Panambi 26 Panambi 27 Panambi 28 Panambi 29 Panambi