een muzikaal theatrale expeditie

 

Première 01 april 2016, Theater De Nieuwe Regentes, Den Haag

 

Op de grens van Brazilië en Argentinië ligt het paradijs Panambí, één van de laatste ongerepte natuurgebieden waar mens, dier en plantenrijk in volledige harmonie met elkaar samenleven. De rivier is brandschoon, voor elke omgehakte boom wordt een nieuwe geplant en alleen bij overvloed worden dieren geconsumeerd. Panambí ligt dan ook goed afgeschermd van de op geld beluste buitenwereld en belagers worden doeltreffend geweerd. Maar de vraag is: voor hoe lang? Zal het onwrikbare geloof in de overlevingskracht van de natuur standhouden?

Bij hoge uitzondering stellen de bewoners van Panambí op 1, 2 en 3 april hun leefgebied open, zodat je met eigen ogen en oren van de schoonheid van hun natuur en cultuur kunt genieten. Bereid je goed voor: stevige schoenen, proviand en een voorraad DEET zijn geen overbodige luxe op de tocht door de jungle die naar dit hemelrijk leidt. Nieuw Geluid gaat samen met jou in Theater De Nieuwe Regentes op zoek naar de relatie tussen mens en natuur. Hierbij wordt het hele theater verkend, zowel voor als achter de schermen.

Centraal in deze expeditie staat de wereldpremière voor symfonisch blaasorkest van het orkestwerk Panambí van de Argentijnse componist Ginastera. Tijdens de jungletocht naar dit paradijs toe, wordt je verrast door bijzondere muzikaal theatrale acts, die je oren laten zien en je ogen laten luisteren. Na expeditie Panambí is je leven niet meer als voorheen!

23 Panambi 

Foto © Pijpers

Credits Cast & Crew

Fonds in het Wild: Eva en Anne op expeditie

De medewerkers van het Fonds zijn niet altijd te vinden op het kantoor in Utrecht. Soms tref je er ook één in het wild. Bij een voorstelling of presentatie van één van de projecten die het Fonds ondersteunt bijvoorbeeld. In deze rubriek delen de collega’s hun belevenissen. Met deze keer: Eva ten Dam, op theatrale ontdekkingstocht.

Panambi expeditieroute

Waar ben je geweest?

Op vrijdagavond ben ik samen met Anne Arninkhof naar de openingsvoorstelling van Expeditie Panambí geweest in Theater De Nieuwe Regentes in Den Haag.

Uit welke subsidieregeling van het Fonds komt dit project?

Expeditie Panambí heeft subsidie gekregen van het Fonds vanuit de regeling Jij maakt het mee!

Wat heb je gezien of gedaan?

Photos Panambí © Pijpers

01 Panambi 02 Panambi 03 Panambi 04 Panambi 05 Panambi 06 Panambi 07 Panambi 08 Panambi 09 Panambi 11 Panambi 12Panambi 13 Panambi 14 Panambi 15 Panambi 16 Panambi 17 Panambi 18 Panambi 19 Panambi 20 Panambi 21 Panambi 22 Panambi 23 Panambi 24 Panambi 25 Panambi 26 Panambi 27 Panambi 28 Panambi 29 Panambi