Het kortste festival van Nederland!

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Zoals vele festivals viel ook de PAN van 2020 door Corona in het water. Maar niet getreurd, want de PAN-demie wordt ingehaald, nu het weer kan. Daarom presenteert Calefax op 4 september als vanouds een muzikale potpourri-avond, dat uitgegroeid is tot een mini-festival van formaat. In deze (uitgestelde) zeventiende editie korte optredens van musici, wier agenda’s leeg raakten door de coronacrisis: Maria Milstein & Mathieu van Bellen, Thomas Beijer, Peter Gijsbertsen, Wittgenstein Project en Ludian Schaling van het platform samen/uit/thuis, Dolores Leeuwin, Bec Plexus & Aart Strootman. Ook gastheer Calefax zal optreden. Een feestavond waarbij de deur naar de bar de hele avond openstaat.

PANdemie

Affiche © Grrr

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9 t/m 16 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning en het stage management van deze avond.

Zaterdag 04 september 2021, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

Het kortste festival van Nederland!

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat. Ook in deze zestiende editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles, zoals Bert van den Brink, Oene van Geel met Oleg Fateev & Kalpanarts, Helena Rasker, Zohra Jongerius, Maya Fridman & Merel Vercammen, Micha Hamel & Romy Hoolwerf en Kapok. Bovendien speelt Calefax de winnaar van de Calefax Composers Competition 2019. Een feestavond waarbij de deur naar de bar de hele avond openstaat.

Calefax Pan2017 2971 1320x530

Foto © Maarten Mooijman

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9 t/m 15 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning en het stage management van deze avond.

Zaterdag 28 december 2019, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

PAN 19

Het kortste festival van Nederland!

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat.

Ook in deze vijftiende editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles. Dit jaar geven violiste Rosanne Philippens, the world’s most colorful saxophone quartet het Amstel Quartet, Radiomakers Desmet, pianist Polo de Haas, violiste Diamanda Dramm (Winnaar Dutch Classical Talent Award 2018), absurdistisch muziektheatercollectief Zoutmus en muziekcollectief Lyrisch Laag acte de présence. Bovendien maakt Calefax jaarlijks de winnaar bekend van de Calefax Composers Competition 2018. Net als eerdere jaren staat het programma garant voor een bonte verzameling muzikale avonturen. Een feestavond waarbij de deur naar de bar de hele avond openstaat.

PAN 15

Foto © Maarten Mooijman

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9 t/m 14 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning en het stage management van deze avond.

Vrijdag 28 december 2018, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

PAN 2018

Het kortste festival van Nederland!

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat. Ook in deze veertiende editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles, waaronder Eric Vloeimans, Pierrot Lunaire 2.0 (Ekaterina Levental & Chris Koolmees), Ragazze Quartet & VANBINSBERGEN PLAYSTATION, klarinettist & fotograaf Michel Marang, Menno van Delft en Tierra Caliente. Bovendien speelt Calefax de winnaar van de Calefax Composers Competition 2017. Een feestavond waarbij de deur naar de bar de hele avond openstaat.

Calefax Pan2017 2971 1320x530

Foto © Maarten Mooijman

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9 t/m 13 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning en het stage management van deze avond.

De aankleding is in handen van Vera Selhorst.

Donderdag 28 december 2017, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

 PAN 14

Calefax Rietkwintet + Gasten

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat. Ook in deze dertiende editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles. Bovendien speelt Calefax de winnaar van de Calefax Composers Competition 2016.

Net als eerdere jaren staat het programma garant voor een bonte verzameling muzikale avonturen. De gasten van dit jaar zijn: Erik Bosgraaf, Micha Hamel, Nikola Meeuwsen, Cora Burggraaf, Artvark, Perforator, Reinier Baas en Bart de Kater.

Pan 13gif

Grafische Vormgeving © Bert Dautzenberg

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9, 10, 11 en 12 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning en het stage managment van deze avond.

De aankleding is in handen van Sanne Oostervink & Vera Selhorst.

Woensdag 28 december 2016, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

Calefax Rietkwintet + Gasten

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat. Ook in deze twaalfde editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles. Bovendien speelt Calefax de winnaar van de Calefax Composers Competition 2015.

Net als eerdere jaren staat het programma garant voor een bonte verzameling muzikale avonturen. De gasten van dit jaar zijn o.a.: Duo Clastrier-Kamperman, Boukje Schweigman, Wishful Singing, Mehrnoush Rahmani, Intercontinental Ensemble, Lotte van Dijck, Roosmarijn, Eef van Breen Group, Heleen Hulst en Gerard Bouwhuis.

Pan 11

Grafische Vormgeving © Bert Dautzenberg

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9, 10 en 11 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning, de aankleding en het stage managment van deze avond.

Dinsdag 28 december 2015, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

Calefax Rietkwintet + Gasten

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat. Ook in deze elfde editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles. Bovendien speelt Calefax de winnaar van de Calefax Composers Competition 2014.

Net als eerdere jaren staat het programma garant voor een bonte verzameling muzikale avonturen. De gasten van dit jaar zijn: Jonatan Alvarado, Ivo Jansen, Jeroen van Vliet, Oene van Geel, Asya Fateyeva, Nina Folkersma en Vasile Nedea.

Pan 12

Grafische Vormgeving © Bert Dautzenberg

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9 en 10 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning, de aankleding en het stage managment van deze avond.

Maandag 28 december 2014, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

Calefax Rietkwintet + Gasten

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat. Ook in deze tiende editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles. Bovendien speelt Calefax de winnaar van de Calefax Composers Competition 2013.

Net als eerdere jaren staat het programma garant voor een bonte verzameling muzikale avonturen. De gasten van dit jaar zijn: Tombonecollectief, Ned Mc Gowan, Yingshan, Nora Fischer, Stefan Lakatos (Moondog), Ruysdael kwartet, Jaap Drupsteen en Cobla Amsterdam.

Pan 10

Grafische Vormgeving © Bert Dautzenberg

Annechien zal opnieuw - net als bij PAN 9 - een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning, de aankleding en het stage managment van deze avond.

Maandag 28 december 2013, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET

Calefax Rietkwintet + Gasten

De PAN is Calefax’ jaarlijkse feestconcert tussen kerst en oud en nieuw. Een muzikale potpourri-avond uitgegroeid tot een minifestival van formaat. Ook in deze negende editie korte optredens door musici uit verschillende genres, afgewisseld met verrassende uitstapjes naar andere kunstdisciplines. Calefax treedt zelf op én is gastheer voor een grote variatie aan topmusici en ensembles. Bovendien speelt Calefax de winnaar van de Calefax Composers Competition 2012.

Net als eerdere jaren staat het programma garant voor een bonte verzameling muzikale avonturen. De gasten van dit jaar zijn: Quirine Viersen, Hannes Minnaar, Ton Okkerse, Wiek Hijmans, Aroma Jockey, Bram van Sambeek, Suleika Trio, Frommermann en B Movie Orchestra.

PAN 09

Grafische Vormgeving © Bert Dautzenberg

Annechien zal een bijdrage leveren in de vorm van dramaturgische ondersteuning, de aankleding en het stage managment van deze avond.

Maandag 28 december 2012, 19.30uur, Muziekgebouw aan het IJ

Meer info: CALEFAX RIETKWINTET