Die Tiefsee - Reza Namavar (wereldpremière)

 

Première 16 september 2016 Energiehuis Dordrecht (Regenlocatie)

 

Als je nog niet buiten bent op vrijdagavond 16 september, dan trekken de scheepstoeters je wel naar buiten! Het openingsconcert in de Dordtse Wolwevershaven is hét muzikale statement waarmee het Bachfestival laat zien en horen waar het voor staat: de muziek van Johann Sebastian Bach als kern van het festival, het thema Waterwerken dat in deze editie als rode draad fungeert en een spannende mix van oude en nieuwe noten.

 

De jonge Nederlands-Iraanse componist Reza Namavar schreef speciaal voor het festival nieuw werk met veranderende koralen en borrelende fuga’s als uitgangspunt. Zijn diepgaande kennis van álle cantates van J.S.Bach maakt hem de uitgelezen componist om dit nieuwe werk voor het festival te schrijven.

 

Die Tiefsee is een groots opgezet werk voor de open ruimte en maakt volop gebruik van de klankmogelijkheden die de Wolwevershaven biedt: musici op boten, de klank van rijk koper op de kades en een sopraan die zoetjes – met een klavecimbel op haar bootje – aan komt varen. De scheepstoeters staan voor de welvarende maritieme sector van Dordrecht & de Drechtsteden en worden vanaf hoge balkons op eigenzinnige wijze ingezet. Het publiek staat en zit verspreid op de kades en kiest zelf zijn favoriete klankervaring.

 

03Bachfestival2016

Credits Cast & Crew

Reza Namavar (*1981) Die Tiefsee voor scheepstoeters, koperblazers, sopraan en klavecimbel (wereldpremière)

Johann Sebastian Bach (1685-1750) Sopraanaria Die Seele Ruht in Jesu Händen uit de Cantate Herr Jesu Christ, wahr’ Mensch und Gott BWV 127

 

schermafbeelding 2016 05 18 om 11.52.44 630x300

Reza Namavar (*1981)

Die Tiefsee is een compositie waar Bach met wilde onderwaterwortels doorheen groeit. Er zijn twee componenten:

Video © RTV Dordrecht