interactief online kerstconcert - een adventprogramma van Wishful Singing & Stine Jensen

Première 23 december 2020, Muziekgebouw Eindhoven

 

Bij kerst hoort zingen, het liefst tijdens een mooi kerstconcert. Nu dit vanwege de coronabeperkingen niet kan, bezorgt a cappella kwintet Wishful Singing in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven het kerstgevoel bij de mensen thuis. Het ensemble brengt samen met filosofe Stine Jensen een online adventskalender met kleine verrassingen in de vorm van een video met een inspirerende column van Stine, omsloten door sfeervolle advents- en kerstmuziek en elke dag een onlineles om de muziek zelf mee te leren zingen. Tenslotte vindt u in een van de vakjes een interactief online kerstconcert.

Al sinds de middeleeuwen klinken in de laatste week voor Kerstmis bij de vesperdienst zeven Magnificat-antifonen (beurtzangen); de beginletters hiervan leveren samen de woorden ERO CRAS op, wat betekent ‘Morgen zal ik er zijn’. Met deze gedachte in het achterhoofd, heeft het ensemble een concert van gregoriaanse gezangen en kerstliederen van vroeger tot nu samengesteld, doorvlochten met korte, prikkelende bespiegelingen van Stine Jensen over de afgelopen coronaperiode. Zo tellen Stine Jensen en de vijf zangeressen van Wishful Singing af naar het interactieve kerstconcert op 23 december 2020 vanuit het Muziekgebouw Eindhoven en kunt u een deel van de muziek vanuit huis meezingen. Ook is er voor alle online kijkers een live chat tijdens het concert.

Affiche KerstVerlichting Breed

Illustraties © Marijke Klompmaker / Grafische Vormgeving © Carrie Zwarts

Credits Cast & Crew

Noël Nouvelet | trad. France | arr. Wijnand van Klaveren

Video © Wishful Singing Amsterdam

Opname: Nico de Voogd (camera), Jaap Schledorn (klankregie), Fleur Beemster (montage)

Lichtontwerp: Annechien Koerselman

Opnamelocation: Muziekgebouw Eindhoven

Organisiatie: Wishful Singing Amsterdam i.s.m. Muziekgebouw Eindhoven

Livestream 23 december 2020

Video © Wishful Singing Amsterdam

Opname: Nico de Voogd (camera), Jaap Schledorn (klankregie), Fleur Beemster (montage)

Lichtontwerp: Annechien Koerselman

Opnamelocatie: Muziekgebouw Eindhoven

Organisiatie: Wishful Singing Amsterdam i.s.m. Muziekgebouw Eindhoven

Photos Christmas Enlightenment © Livestream

01KerstVerlichting 02KerstVerlichting 03KerstVerlichting 04KerstVerlichting 05KerstVerlichting 06KerstVerlichting 07KerstVerlichting 08KerstVerlichting 09KerstVerlichting 10KerstVerlichting 11KerstVerlichting 12KerstVerlichting 13KerstVerlichting 14KerstVerlichting 15KerstVerlichting 16KerstVerlichting 17KerstVerlichting 18KerstVerlichting 19KerstVerlichting 20KerstVerlichting 21KerstVerlichting 22KerstVerlichting 23KerstVerlichting 24KerstVerlichting 25KerstVerlichting 26KerstVerlichting 27KerstVerlichting 28KerstVerlichting 29KerstVerlichting 30KerstVerlichting 31KerstVerlichting