een muzikaaltheatraal kookfestijn (6+)

 

Jets ouders zijn hardwerkende mensen en samen avondeten schiet er meestal bij in. Nu is Jet het zat en ook De Smaakmaker komt in opstand. Onder zijn bezielende leiding weigert de keuken nog langer Jets ongezonde maaltijden op te warmen. Het wordt tijd dat Jet leert wat echt eten is. Maar wat is dat eigenlijk: smaak?

Samen met haar nieuwe keukenvriendje, de klepperende Pannenman, gaat Jet op onderzoek uit. Nu eens wordt de soep heet gegeten, dan blijken haar tranen de dressing te hebben verpest. Zal het Jet uiteindelijk lukken om het geheim van de mysterieuze smaakmaker (Sipke Jan Bousema) te ontrafelen?

Wees gewaarschuwd, het zien van deze voorstelling kan ernstige gevolgen hebben voor het welzijn van uw keuken! Want niet alleen staat op humoristische wijze gezondheid of voeding centraal in Het Geheim van de Smaakmaker, het publiek leert ook het slagwerkinstrument de Vibrafoon beter kennen en hoe je muzikaal op potten en pannen kan rammelen. Aansluitend aan de voorstelling mag de toeschouwer een kijkje in deze wonderlijke keuken te nemen.En wie rent dan niet meteen naar de keuken om zich daar te ontpoppen tot kleine masterchef of virtuoos muzikant op potten, pannen en glaswerk?

Deze voorstelling is gemaakt in samenwerking met programma Smaaklessen (Universiteit van Wageningen) en is ook te boeken met aansluitend een workshop, gegeven door de spelers of lesmateriaal waarmee de juf of meester zelf met de kinderen aan de slag kan.

smaakmaker04

Foto © Sjoerd Kelderman

Credits Cast & Crew

Concept & Spel Denise van Boekel

Slagwerk Jeroen Geevers/Niels Meliefste

De Smaakmaker (stem) Sipke Jan Bousema

 

Compositie Erik de Reus

Regie & Libretto Annechien Koerselman

<Decorontwerp Dieuweke van Reij & Luca Stappers

Kostuumontwerp Dieuweke van Reij

Decorbouw Maarten van Steen

Affichefoto Sjaak Ramakers

Productionele  & Zakelijke Leiding Sjoerd Kelderman

Producent Muziektheater Zoem

Impresariaat Van Engelenburg Theaterproducties

 

SPEELDATA

Uithoorn 19 januari 2012 try out schoolversie

Hellevoetsluis 20 januari 2012 try out schoolversie

Utrecht Rasa 26 januari 2012 09.30 uur  Etalagedagen Impresariaat Van Engelenburg

Photos Het Geheim van de Smaakmaker © Sjoerd Kelderman

smaakmaker01 smaakmaker02 smaakmaker03 smaakmaker04 smaakmaker05 smaakmaker06 smaakmaker07 smaakmaker08 smaakmaker09 smaakmaker10 smaakmaker11 smaakmaker12 smaakmaker13 smaakmaker14 smaakmaker15