Recensies

Haarlems Dagblad, Winand van de Kamp, 06 april 2019

Regisseur Annechien Koerselman heeft er met bescheiden middelen een heerlijke theatrale voorstelling van gemaakt. De door moeder de vrouw gestreken tafellakens veranderen in zusterkleden, een rode shawl wordt een sexy string. Huishoudvoorwerpen leveren de begeleiding van 'Lady Madonna' van The Beatles. Om met Leonard Bernstein te spreken: "The most beautiful sound I ever heard, Maria".

Haarlems Dagblad

Meppeler Courant, Marjan Doorn, 18 maart 2019

Zo knap geschreven en gecomponeerd dat het met de attributen die de jonge vrouwen gebruikten, ingegeven door regisseur Annechien Koerselman, muziektheater werd. Het leven van een vrouw in vogelvlucht.
Een prachtige voorstelling, niet alleen een concert, maar ook theater door de alledaagse attributen als keukengerei en paraplu's, en danspassen op een klein oppervlak. Razend knap, geestig, maar ook ontroerend. De vijf Maria's lieten vele facetten van het vrouwenleven zien en horen. En alles met een lach, een traan en een verbluffende artisticiteit.   

Marjan Doorn

Hardenberg, Hans Berkenbos, 18 maart 2019

Wishful Singing brengt prachtige a capella muziek, een enkele keer met begeleiding op cello, maar altijd met een krachtige podiumpresentatie. De choreografie zit er goed in bij de dames die vanaf het eerste lied ‘Wie van de drie’ tot en met het laatste werk ‘Salve Regina’ het publiek aan zich wisten te binden.
Maria kwam in diverse gedaanten naar voren. Als Lady Madonna van The Beatles, waarbij lichtblauwe doeken veranderden in een hoofddoek, maar ook in het schitterend weergegeven Ave Maria.
Omdat er zoveel op het podium gebeurt besluit de SKOA na de pauze de beamer te gebruiken en de presentatie op de muren te vertonen. Dit tot groot plezier van het publiek dat op de achterste rijen gezeten is.

 

Hardenberg

Vries, Maarten Dollekamp, 05 maart 2019

In een bomvolle kerk werd een prachtig concert gegeven over Maria en over moeders.

 

Vries