een beeldende muzikale reis over het volgen van je hart

Voordat Vincent Van Gogh koos voor een leven als kunstenaar had hij allerlei beroepen. Zijn verwachtingen waren hoog, hij probeerde van alles uit, maar geen enkel beroep schonk hem tevredenheid. Pas op zijn 27ste vond hij zijn passie: tekenen en schilderen. In Van Gogh’s Way to Go! volgen we Vincent op de weg waarlangs zijn hartstocht voor kunst, tegen alle conventies in, hem voerde.

Rietkwintet Calefax brengt Van Gogh muzikaal en theatraal tot leven. Door middel van projecties zoomen we in tot op de kleinste details van zijn schilderijen en middels citaten van Vincent en zijn dierbaren reizen we met hem mee. Uiteenlopende stijlen klassieke muziek van o.a. Bizet, Berlioz, Franck, Schumann -  werken die Vincent zelf gehoord heeft of stukken die in zijn tijd geschreven zijn - maar ook van nog levende componisten, worden de onderliggende emoties voelbaar gemaakt.

Calefax Rietkwintet ontwikkelt drie varianten van deze productie: een muziektheatervoorstelling voor 9+ (jongerenversie), een geënsceneerd avondconcert voor volwassenen en een internationale reisproductie. 

 

15Muziekfabriek

Schilderij © Vincent van Gogh

 Credits Cast & Crew

Reportage © NPO Klassiek Radio 4 / Joris Kreugel