Vivian was vroeger Victor, een vrouw gevangen in het lichaam van een jongen. Dit is haar verhaal. Onversneden. En ja, dat is de vraag die haar het meest wordt gesteld. De keiharde én poëtische voorstelling #uncut vertelt het verhaal van Vivian, een trans vrouw. Ze kijkt terug op een transitie die niet alleen moedig was, maar haar ook voor problemen stelt. Na een langdurig traject van psychologisch onderzoek en medische ingrepen, is zij nu wie zij wilde zijn. Toch? Maar wat aan te vangen met haar verleden? Wat te doen met de oude foto’s? Wie was ze toen, en wie is ze nu? ‘Je bent nu toch wel blij?’, dat hoort ze maar al te vaak. Maar is ze dat ook? In een collage van flashbacks, afgezet tegen het hier en nu, dendert Vivian door de emotionele achtbaan van het voor en na van haar beslissing, die geen beslissing was. Geen beslissing kon zijn. Omdat het was zoals het was zoals het is zoals het moet zijn.

Renske Vrolijk componeert de muziek voor deze muziektheatrale voorstelling met semi-autobiografische elementen. Renskes muzikale taal is onweerstaanbaar en weerbarstig, en wordt uitgevoerd door twee van de hipste(r) ensembles van de Lage Landen: het ronkende ORBI (The Oscillating Revenge of the Background Instruments) en saxofoonkwartet Bl!ndman onder leiding van dirigent Grete Pedersen, chef-dirigent van het Noors Solistenkoor. Het Nederlands Kamerkoor zingt en speelt de familie, de oordelende en veroordelende massa, de sensatiezoekers, het team van doktoren in een voorstelling die bij voorbaat al spraakmakend is.

uncut   Nederlands Kamerkoor

Cast & Crew

Soli (Vivian) William Knight, Eline Welle & 2 kindsolisten

Koor Het Nederlands Kamerkoor

Ensembles ORBI - The Oscillating Revenge of the Background Instruments: Bram van Sambeek - fagot, Rick Stotijn - contrabas,  Marijn Korff de Gidts - drums, slagwerk, Sven Figee - hammondorgel. BL!NDMAN - saxofoonkwartet: Koen Maas - sopraansaxofoon, Pieter Pellens - altsaxofoon, Piet Rebel - tenorsaxofoon, Raf Minten - baritonsaxofoon.

 

Idee & Compositie Renske Vrolijk

Concept & Regie Annechien Koerselman 

Muzikale Leiding Grete Pedersen

Libretto Wendela de Vos & Annechien Koerselman

Video-ontwerp Lise Bruyneel

Organisatie Het Nederlands Kamerkoor Utrecht
 

SPEELPERIODE

Rotterdam Rotterdamse Schouwburg (Festival O.) 24 mei 2022 Premiere Een jaar verschoven vanwege Covid-19

Amsterdam Muziekgebouw aan 't IJ 25 mei 2022 Een jaar verschoven vanwege Covid-19

Den Haag Amare mei 2022 Een jaar verschoven vanwege Covid-19

Enschede Wilminktheater mei 2022 Een jaar verschoven vanwege Covid-19

Nijmegen Stadsschouwburg juni 2022 Een jaar verschoven vanwege Covid-19

Utrecht Stadsschouwburg juni 2022 Een jaar verschoven vanwege Covid-19

 

Meer informatie: Het Nederlands Kamerkoor