HOT Orgel Bigband

Jazz op het orgel in de kerk: de mannen van HOT Het Orgel Trio bewijzen telkens weer dat het kan! In hun nieuwste project storten ze zich op het bigband repertoire van jazzicoon Duke Ellington. Met extra trompet en trombone levert dat verrassende en overweldigende orkestklanken op.

HOT maakt in dit project een opvallende repertoirekeuze: het richt zich enkel op Ellingtons vroege werk (vóór 1930) en zijn late werk (ná 1965). Eigenzinnige swingers als Jubilee Stomp en Rockin’ in rhythm ontmoeten daardoor bedachtzame pareltjes als Come Sunday en Heaven (uit zijn Sacred Concerts). En HOT zou HOT niet zijn als ze de soms bijna honderd jaar oude arrangementen niet in een eigentijds perspectief zou plaatsen. De stukken worden uit elkaar gehaald, aangepast aan de ruimte en weer opnieuw in elkaar gezet. Daarbij rennen de musici soms zelfs door de ruimte op zoek naar de optimale akoestische en theatrale kwaliteiten ervan.

Organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en bassist Dion Nijland verwelkomen in dit project de sprankeling van het jonge trompettalent Ruben van Drenth en de gloedvolle improvisaties van trombonist en Ellington-kenner Joost Buis. In Reflections of Duke kijkt de oude meestercomponist terug op zijn jonge jaren, en zijn klanken blijken ook nu nog altijd even veerkrachtig.

Publiciteitsfoto Reflections of Duke Foto © Allard Willemse

Credits Cast & Crew

Klarinet Steven Kamperman (HOT)

Contrabas Dion Nijland (HOT)

Orgel Berry van Berkum (HOT)

Trompet Ruben Drenth (special guest)

Trombone Joost Buis (special guest)

Regieadvies Annechien Koerselman

 

SPEELPERODE

2020

Oosterhout St. Jansbasiliek 26 januari 2020, 15.00uur

Amsterdam Het Orgelpark 30 mei 2020, 20.00uur

Panningen Kloosterkerk 11 oktober 2020, 15.00uur

2019

Druten/Puiflijk 08 september 2019, 20.00uur

Utrecht Nicolaikerk 15 september 2019, 14.00uur

Haarlem Philharmonie 21 september 2019, 21.00uur

Meer informatie: HOT Het Orgel Trio

Met dank aan: Gemeente Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, KF Hein Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Stichting Elise Mathilde, Norma Fonds, SENA Performers Muziekproductiefonds