Scenische barokopera in de open lucht

Niet de Trojaanse held, maar Dido en De Dood binden in deze Dido & Aeneas van Purcell de strijd aan. Dido staat onder druk. Als koningin dient ze haar volk, maar diezelfde massa maakt haar ook tot een eenling. Achter haar rug wordt geroddeld en staat ze bloot aan venijn. Bovendien kampt Dido zelf met zwarte gedachten, die haar lijken te verscheuren. Belinda ziet haar kans schoon in de komst van Aeneas en hoopt zo voor de broodnodige afleiding te zorgen. Maar De Dood laat zich niet misleiden en dus zijn we als toeschouwer getuige van het noodlot dat Dido onherroepelijk wacht.

Welke invloed heeft het noodlot op ons? In hoeverre zijn we als mens daadwerkelijk in staat aan ons leven sturing te geven? Die vraag staat centraal in deze uitvoering van Purcells opera, waaraan ook jongeren uit Bremerhaven meedoen. De oorspronkelijke opera doorsnijden zij met een vijftal videoclips. Hierin geven ze als een hedendaags Grieks koor hun visie op Dido thema’s als jaloezie, depressie en de macht van de massa. Performances die ook Dido een spiegel voorhouden en haar niet onberoerd zullen laten. De Dood intussen wrijft zich in de handen.

El Fugor Josephine Sacabo

Foto © Josephine Sacabo

Credits Cast & Crew

Voorpubliciteit

Nordsee Zeitung, Sebastian Loskant, 11 september 2021

Klas 4 [zal] onder leiding van hun medialeraar Jens Carstensen en de regisseur bij Radio Weser TV [vijf] clips van 3 minuten opnemen - stomme films, die vervolgens op het grote LED projectiescherm voor atmosfeer zorgen bij de muziek, die daaronder live gespeeld wordt.
De regisseur vindt de Goden altijd een slecht excuus. Ik wil laten zien dat Dido zich al eerder met de dood bezighield. Het koor en de personages in de video's vertegenwoordigen een volk dat domweg wacht tot de koningin een fout maakt.

NordseeZeitung 11 September 2021

NORD 24, Sebastian Loskant, 16 september 2021

Blog Oberschule Geestemünde, Jens Carstensen, 15 september 2021

Blog Geestemünde