Het Grachtenfestival 2019 barst op vrijdag 09 augustus met een stijlvol openingsconcert op het water voor Festivalcentrum Het Compagnietheater. De Kloveniersburgwal transformeert deze avond in een prachtige concertzaal waar jonge musici de hoofdrol spelen. In de regie van Annechien Koerselman presenteren zij een staalkaart van al het moois dat het aanstaande festival de revue zal passeren.

Geheel in het teken van het Grachtenfestivalthema 2019 Schatten van vrouwen brengen we ook tijdens de Opening een ode aan de vrouw, en in het bijzonder aan muzikale vrouwen, die niet alleen een grote inspiratiebron voor velen waren maar wier geest ook vandaag de dag nog voortleeft in de muziek. 

Tijdens het openingsconcert kom je alvast dichtbij enkele van de Grachtenfestivalmusici. Waaronder zanger en Artist in Residence Raoul Steffani en één van de genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2019. 

Deze feestelijke opening van het Grachtenfestival is vrij toegankelijk en kunt u zowel van de kade bijwonen als per (eigen) boot bezoeken. Kom op tijd en geniet!

01 Grachtenfestival 2017

Foto © Ronald Knapp

Credits Cast & Crew