Het Grachtenfestival 2019 barst op vrijdag 09 augustus met een stijlvol openingsconcert op het water voor Festivalcentrum Het Compagnietheater. De Kloveniersburgwal transformeert deze avond in een prachtige concertzaal waar jonge musici de hoofdrol spelen. In de regie van Annechien Koerselman presenteren zij een staalkaart van al het moois dat het aanstaande festival de revue zal passeren.

Geheel in het teken van het Grachtenfestivalthema 2019 Schatten van vrouwen brengen we ook tijdens de Opening een ode aan de vrouw, en in het bijzonder aan muzikale vrouwen, die niet alleen een grote inspiratiebron voor velen waren maar wier geest ook vandaag de dag nog voortleeft in de muziek. 

Tijdens het openingsconcert kom je alvast dichtbij enkele van de Grachtenfestivalmusici. Waaronder zanger en Artist in Residence Raoul Steffani en Dominique Vleeshouwers, één van de genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2019. 

Deze feestelijke opening van het Grachtenfestival is vrij toegankelijk en kunt u zowel van de kade bijwonen als per (eigen) boot bezoeken. Kom op tijd en geniet!

01 Grachtenfestival 2017

Foto © Ronald Knapp

Credits Cast & Crew

Musici Raoul Steffani (Bariton), Yang Yang Cai (piano), Dominique Vleeshouwers, Arend Bruijn (percussie), Syrene Saxofoon (Annelies Vrieswijk - altsaxofoon, Evelien Jansen - dans, Niek Wagenaar - dans), Anne Suurendonk - choreografie), Cunana Ensemble (Mariana Preda - panfluit, Noa Eyl - viool, Gabriel Barbalau - contrabas, Dani Luca - cymbalom), Kika Sprangers Trio (Kika Sprangers - saxofoon & compositie, Wolfert Brederode - Piano, Jasper van Hulten - percussie), Pynarello en Tijn Wybenga (arrangement).

Performer & Choreografie Fay Loren

Presentator Dieuwertje Blok

 

Concept, Regie & Decorontwerp Annechien Koerselman

Kostuumontwerp & uitvoering Margot Koudstaal

Lichtontwerp & uitvoering Jeroen Smith

Geluid Marc Baijens

Programmeur Lestari Scholtes

Uitvoerend Producent Anna Schaap

Stage manager Karsten Stouten

Organisatie Het Grachtenfestival Amsterdam

 

Speelperiode

Amsterdam Kloveniersburgwal t.h.v. Het Compagnietheater 09 augustus 2019 21.00uur

 

Voor meer informatie: www.hetgrachtenfestival.nl

Grachtenfestial 2019