Hoe klinkt hemels? (6+)

 

Premiere 21 april 2012, Concertgebouw Amsterdam

 

De oude muzikant speelt al heel lang niet meer. Misschien was de laatste keer wel twintig jaar geleden. Maar zijn geheugen werkt nog best. Hij voelt zich in de zevende hemel als hij terugdenkt aan vroeger. Toen hij zoveel mooie muziek maakte. Hij fantaseert dat hij langs een lange ladder omhoogklimt. Hoe hoger hij klimt, hoe meer muziek er klinkt. En daar in die zevende hemel is hij zo gelukkig dat hij er het liefst wil blijven.

Een poëtische muziekvoorstelling met de allermooiste muziek, van barok tot nu.

DeWolkenladder03Foto © Ronald Knapp

Credits Cast & Crew

Recensies 

Theaterkrant, Sara van der Kooi, 22 april 2012

Muzikale touwtjes krijgen alle ruimte in De Wolkenladder
In de korte tijd die hij nog heeft, memoreert de oude man de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven. De liefde voor muziek erfde hij van zijn moeder en tegen de wil van zijn vader koos hij voor een leven als componist. Het verhaal fladdert vervolgens van liefde naar huwelijk, gezin en muziek. De (engel)muzikanten nemen af en toe de plaats in van een persoon uit het leven van de oude man. Dat ze geen toneelspelers zijn, is direct duidelijk, maar stoort niet.[...] Dus geeft regisseur Annechien Koerselman de muzikale touwtjes waarmee de voorstelling aan elkaar zijn geknoopt, niet onterecht, alle ruimte.

Presentatie Proeve: 18 september 2011, Philharmonie Haarlem

Na 2,5 dag repeteren toonden Cast & Crew tijdens Festival Oorkaan op Komst! een korte proeve van De Wolkenladder in de Van Beijnumzaal van Philharmonie Haarlem.

Oorkaan op komst! Philharmonie Haarlem

 

Het Festivalprogramma

Photos De Wolkenladder © Ronald Knapp

DeWolkenladder01 DeWolkenladder02 DeWolkenladder03 DeWolkenladder04 DeWolkenladder05 DeWolkenladder06 DeWolkenladder07 DeWolkenladder08 DeWolkenladder09 DeWolkenladder10 DeWolkenladder11 DeWolkenladder12 DeWolkenladder13