Recensies

Theaterjournaal.nl, Chris Belloni, 9 augustus 2009 

Werkeloosheid, recessie en weinig kansen op maatschappelijk geluk. Zomaar wat termen, die op de huidige tijd van toepassing zouden zijn. Maar niet in de voorstelling Bonnie en Clyde, want hier hebben ze betrekking op de roaring twenties van de vorige eeuw. De setting van de voorstelling is prachtig. Als decor is gekozen voor een salon, met klapdeuren en luxaflex doorzeefd met kogelgaten. Joost Claes (advocaat Parcival Jenkins), Daan van Dijsseldonk (Clyde) en Roos Eijmers (Bonnie) zetten een geweldige voorstelling neer waarin met duizelingwekkende snelheid een kijkje wordt gegeven in het woeste Wilde Westen, waarin de sheriff jacht maakte op bandieten en andersom. Het roekeloze bandietenstel Bonnie en Clyde jagen een romantisch leven na zonder wetten en regels. Ze leven gewoon op gevoel. Samen trekken ze al plunderend rond, genietend van de aandacht die ze krijgen. Joost Claes is een overtuigende verteller die het publiek meevoert naar ver vervlogen tijden. En Van Dijsseldonk en Eijmers zetten een boevenstel neer waar je van gaat houden. In deze romantische cowboycomedy wordt gedanst en gezongen, geschoten en geroofd. Allemaal ingrediënten voor een voorstelling vol vermaak. ‘Bonnie en Clyde’ is een flitsende voorstelling die bol staat van de adrenaline.

 Telegraaf, Esther Kleuver, 17 juli 2009

Ook regisseuse Annechien Koerselman schuwt het inhoudelijke niet. Zij doet de jaren dertig herleven in haar voorstelling Bonnie & Clyde, door het publiek met dit beruchte criminele liefdespaar mee uit moorden te nemen. Ondanks het vette spel van Roos Eijmers, Joost Claes en Daan van Dijsseldonk, de publieksparticipatie en de humor die dit tot een typische Paradeproductie maken, overstijgen de teksten en de aankleding (het sfeervolle decor van Yvon Muller en de gedetailleerde kostuums van Jookje Zweedijk) het kermisgevoel en weten de acteurs toch een gevoelige snaar te raken.

Telegraaf

Toneel.Blog.nl, Ludy Graffelman, 30 juli 2009

Wie heeft hun namen nog nooit eerder gehoord? Misschien heeft niet iedereen het verhaal van Bonnie en Clyde tot in het fijnste detail paraat, maar er gaat toch wel een belletje rinkelen. Schrijfster/regisseuse Annechien Koerselman keert, na het succes van Paljas op de Parade van 2007, weer terug naar het festival. Ditmaal met een fijne muzikale en humorvolle voorstelling over dit illustere bandietenstel.
Drie acteurs nemen de hele geschiedenis van Bonnie & Clyde voor hun rekening. Met hun vet aangezette karakters komen het stel, maar ook alle andere betrokkenen, zoals agenten, journalisten, omstanders en vooral de advocaat van het stel, voor het voetlicht. De energie ligt ten alle tijden hoog, evenals de grapdichtheid. Het publiek is de jury en kan (idolslike) tijdens de voorstelling op de foto met het boevenpaar. Dat interactieve gegeven, samen met de rijkelijk aanwezige humor bevestigt de terechtheid van Annechiens aanwezigheid op de Parade.

ToneelBlog

 

NRC, Herien Wensink, 14 juli 2009

Regisseur Annechien Koerselman had met Paljas de Paradehit van 2007 en keert in Utrecht terug met Bonnie & Clyde, een romantisch bandietenavontuur met dezelfde mengeling van spel, muziek en dans. Net als in Paljas speelt Koerselman een slim spel met realiteit en fictie. Het publiek is jury in de rechtzaak tegen de twee, maar wordt door de steeds veranderende lezing van hun daden op het verkeerde been gezet. Een belangrijke rol is weggelegd voor ophistende media en een onbetrouwbare verteller.

NRC

 

Blog Maupi schrijft, 12 augustus 2009

een alleraardigste vertelling over het leven van Bonnie & Clyde (Annechien Koerselman) die ingebed was in de ballade van Georgie Fame & The Blue Flames over het beruchte duo. Het was een echte paradeproductie, veel met weinig doen, in korte tijd iets met kop en staart neerzetten en goed vermaken.

maupiword

 

Photos Bonnie & Clyde © Joris Jan Bos

01Bonnie-en-Clyde 02Bonnie-en-Clyde 03Bonnie-en-Clyde 04Bonnie-en-Clyde 05Bonnie-en-Clyde 06Bonnie-en-Clyde 07Bonnie-en-Clyde 08Bonnie-en-Clyde 09Bonnie-enClyde 10Bonnie-en-Clyde 11Bonnie-en-Clyde