een wildwest liefdesavontuur

 

premiere 10 juli 2009 Parade Utrecht, Tent 't Zaaltje

 

Bonnie & Clyde, het nietsontziende bandietenechtpaar, komt in de tent 't Zaaltje opnieuw tot leven. Op zoek naar avontuur overvallen ze als een stel kwajongens een aantal banken, tot ze in paniek een moord plegen om te kunnen ontkomen. Vanaf dat moment is het lot onomkeerbaar. Samen slaan ze op de vlucht. In een poging het vege lijf te redden, valt niet alleen de ene dode na de andere, ook de media zit hen op de hielen. Maar of dat erg is ... Laten we eerlijk zijn: liever berucht dan nooit in de spotlight.

Na het succes van Paljas (Parade 2007) is Annechien Koerselman (tekst en regie) terug op de Parade met Bonnie & Clyde, een even muzikale als humorvolle voorstelling. Op het scherpst van de snede spelen de drie muzikale acteurs: Joost Claes, Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers een spel van hebzucht en geweld.

Voor haar stuk laat Annechien Koerselman zich inspireren door ware feiten en films over het legendarische liefdeskoppel zoals Arthur Penns Bonnie & Clyde en Tarantino’s True Romance. De sfeer van de roaring twenties wordt voor het voetlicht gebracht door haar vaste vormgevers Yvon Muller en Jookje Zweedijk.

02Bonnie en Clyde Foto © Joris Jan Bos

Credits Cast & Crew

Recensies

Theaterjournaal.nl, Chris Belloni, 9 augustus 2009 

Werkeloosheid, recessie en weinig kansen op maatschappelijk geluk. Zomaar wat termen, die op de huidige tijd van toepassing zouden zijn. Maar niet in de voorstelling Bonnie en Clyde, want hier hebben ze betrekking op de roaring twenties van de vorige eeuw. De setting van de voorstelling is prachtig. Als decor is gekozen voor een salon, met klapdeuren en luxaflex doorzeefd met kogelgaten. Joost Claes (advocaat Parcival Jenkins), Daan van Dijsseldonk (Clyde) en Roos Eijmers (Bonnie) zetten een geweldige voorstelling neer waarin met duizelingwekkende snelheid een kijkje wordt gegeven in het woeste Wilde Westen, waarin de sheriff jacht maakte op bandieten en andersom. Het roekeloze bandietenstel Bonnie en Clyde jagen een romantisch leven na zonder wetten en regels. Ze leven gewoon op gevoel. Samen trekken ze al plunderend rond, genietend van de aandacht die ze krijgen. Joost Claes is een overtuigende verteller die het publiek meevoert naar ver vervlogen tijden. En Van Dijsseldonk en Eijmers zetten een boevenstel neer waar je van gaat houden. In deze romantische cowboycomedy wordt gedanst en gezongen, geschoten en geroofd. Allemaal ingrediënten voor een voorstelling vol vermaak. ‘Bonnie en Clyde’ is een flitsende voorstelling die bol staat van de adrenaline.

Photos Bonnie & Clyde © Joris Jan Bos

01Bonnie-en-Clyde 02Bonnie-en-Clyde 03Bonnie-en-Clyde 04Bonnie-en-Clyde 05Bonnie-en-Clyde 06Bonnie-en-Clyde 07Bonnie-en-Clyde 08Bonnie-en-Clyde 09Bonnie-enClyde 10Bonnie-en-Clyde 11Bonnie-en-Clyde